kesobröd
Lite dÄ och dÄ kommer min fina vÀn Anna ner till Malmö för att tragga, mysa och shoppa lite. Alltid lika mysigt nÀr vi ses. Sist hon var hÀr sÄ hade hon börjat trÀna och lÀgga om kosten för att bli starkare, orka mer och kÀnna sig lite snyggare i klÀderna. Sen hon började undvika ( inte utesluta) vetemjöl sÄ kÀnde hon sig inte lika uppblÄst som hon gjort tidigare. SÄ nÀr hon dÄ skulle komma pÄ besök sÄ ville ju inte jag vara sÀmre utan googlade helt enkelt glutenfritt bröd. Denna vÀrlden var helt ny för mig. Jag dök pÄ ett recept hos à se pÄ 56kilo.se som sÄg gott ut.
Ett tips Àr att fiberhusken ofta stÄr bland glutenfritt i affÀren om du inte hittar det bland bakgrejorna. Hur som haver sÄ var det jÀttegott och vi har gjort det igen. Det Àr lÀttare Àn scones att göra. Bara att röra ihop. SÄ för att skryta lite sÄ inspirerade Anna mig och i veckan var jag ute pÄ en liten joggingrunda. SÄ nu ska min "cup cake" kring byxlinningen bort. Utan att för den delen banta eller Àta mindre god mat. Bara tÀnka till lite mer och röra pÄ flÀsket! Och en fet high five till Anna som Àr sÄ grym !!!
Kesobröd
ca 6 frallestora bitar
3 Àgg
125 gram keso
3 msk kokosmjöl
4 msk mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 msk rapsolja
1 nypa salt
sesamfrö, solroskÀrnor, pumpafrö eller nötter. Lite vad du kÀnner för.
SÀtt ugnen pÄ 200 grader.  Blanda de torra ingredienserna först, mixa sen Àgg och keso med stavmixer. Rör ihop till en deg som liknar sconesdeg. LÀgg ut degen pÄ ett bakplÄtspapper och tryck ut sÄ den Àr typ 2-3 cm hög. Strössla pÄ nÄt frö som topping. StÀll in i ugnen i ca 20 min eller tills brödet Àr gyllenbrunt och kÀnns klart. LÄt svalna pÄ plÄten. Detta bröd kan med fördel bakas dagen innan och blir jÀttegott att rost nÀr det gÄtt ett par dagar.