Delikatesses.se

Kalvravioli med pumpa- & salviasÄs

Varför gör man inte mer egen pasta? Visst det tar lite tid men det Àr ju sÄ otroligt gott. Jag rotade fram mammas och pappas pastamaskin som stÄtt förvisad i förrÄdet i typ 15 Är, dÄ jag vet att pappa hade den framme sist. Men den funkar finfint. Vi har mest gjort spegetti, tagliatelle, öppen lasagne, men undvikt ravioli.... fram tills nu. Dessutom sÄ fick vi en utstansare just till ravioli av min lillasyster efter en av deras reser till Scicilien. Receptet kommer frÄn appen Kokbokshyllan frÄn Alexandra Zazzis "bok".

Pastadeg 3 Àgg 5 dl durumvetemjöl 1,5 msk olivolja ev lite kallt vatten

Kör mjölet med 2 av Àggen i matberedare med degkrok i 8-10 min, det ska bli ett pulver. TillsÀtt det sista Àgget och olivoljan och blanda sÄ den sÀtter sig och blir en deg. HÀll i lite vatten om den kÀnns stum. Degens ska vara som hÀftmassa. LÄt vila i kylen minst en timme, men kan ligga i kyl inrullad i plastfolie i en vecka.

Fyllningen 100 gram kalvfÀrs 2 vitlöksklyftor 10 salviablad 150 gram ricotta 0,5 dl riven parmesan salt och svartpeppar

Stek fÀrsen i olja med viltlöken. TillsÀtt salviabladen. StÀll Ät sidan för att svalna, blanda sen i ricottan och parmesanen. Salta och peppra. LÀgg i spritspÄse eller lÄt det ligga kvar i skÄlen och skeda ut fyllningen pÄ pastan.

PumpasÄs 150 gram pumpa, skuren i tÀrningar olja att steka i salt och svartpeppar 50 gram smör 1 dl god grönsaksbuljong 10 salviablad ev 1 dl pastavatten

Stek pumpan i olja sÄ den fÄr fÀrg och nÀstan Àr klar. Salta och peppra. StÀll Ät sidan tills raviolin Àr klar. NÀr raviolin kokar sÄ smÀlter man smöret hÀller i pumpan, salviablad och buljongen och lÄter det koka ihop. Smaka av.

Pastan kavlas ut i pastamaskin till en tunn platta, vi körde pÄ 7;an som tunnast. klicka/spritsa ut fyllningen med lagom stort mellanrum. AnvÀnd en blomspruta och spruta pÄ pastan sÄ den klistrar ihop nÀr du lÀgger ihop den.Stansa ut raviolin -om du ha en stansare, annanrs skÀr ut rektanglar och tryck ihop kanterna med en gaffel. Försök fÄ ut sÄ mycket luft som möjligt ur raviolin. LÀg de fÀrdiga raviolisarna under en fuktig handduk tills det Àr dags att koka dom. Koka dom i saltat vatten i 6-8 min. Ta upp med hÄlslev och hÀll pÄ sÄsen. Servera med mer parmesan

durumvete kalv pasta pumpa salvia