Delikatesses.se

italiensk bönsallad

Att jag inte delat med mig av det hÀr receptet Àr skandal. Vi har gjort denna salladen ett par Är. En sallad som passar till typ allt. SÄ himla goda, enkla smaker. Det enda som vi fortfarande inte riktigt gör enligt receptet Àr att ha i 6! sardellfiléer. Fortfarande inte helt bekvÀm med sardellers sÀllskap, det fÄr ju liksom inte bara smaka fisk. Om nÄgon av er dÀr ute vÄgar sÄ fÄr ni jÀttegÀrna höra av er och berÀtta om det smakar fisk eller bara höjer de andra smakerna. HÀr förblir vi (lÀs jag) nog alltid fegisar. Ola dÀremot  Àter det mest konstiga. NÀr vi var i Barcelona Ät han bÄde smÄ hela friterade fiskar (som stirrade pÄ en) och sardiner. Jag kan inte riktgt med det, fÄr för mig att jag tuggar pÄ sÄnt som man inte ska Àta pÄ fisken.....knÀppt, jag vet. Men hur goda ser dom ut egentligen? Men salladen dÀremot Àr finfin!

Italiensk bönsallad

3 portioner, 4 om man fÄr nÄt till

1 msk rödvinsvinÀger

2 tsk balsamvinÀger

3 msk olivolja

1 rödlök

1 fÀnkÄlstÄnd

250 gram svenska ekologiska tomater

1 dl svarta oliver

6 sardeller, för den vÄglige... vi brukar ta tre

400 gram stora vita bönor

200 gram grillad paprika i olja

1 kruka basilika

70 gram ruccolablad

flingsalt och nymald svartpeppar

Skiva fÀnkÄlen och löken tunt, eventuellt fÄr man lÀgga löken i lite citronsaft om den Àr skarp. Dela tomaterna. LÄt paprikan rinna av och skÀr i lagom stora bitar. Skölj bönorna i kallt vatten och lÄt dem rinna av. SkÀr sardellerna i smÄ bitar alternativt mosa dom med knivbladet. Blanda grönsaker, bönor, sardeller, oliver, olja och vinÀger. Smaka av med salt och peppar.

VÀnd ner rucola och basilika precis vid servering och hyvla pÄ parmesan.

Vi har ofta parma eller seranoskinka till, men salladen funkar precis lika bra med en bit grillad kött, fisk eller bara som en sallad pÄ buffebordet.

Receptet kommer frÄn Allt om mat

basilika bonor italienskt parmesan ruccola sallad sardeller tomater