Hurra Hurra HURRA!.....för mig;)
Firade födelsedagen igÄr med nÀrmsta familjen, precis som jag ville ha det. En fika fick kicka igÄng firandet. Som följdes av middag i tre akter helt ackompanjerad av moi. Vi började med ljuvliga rÀkdumplings med soyadip. Akt tvÄ med five spice kryddat ankbröst pÄ plommonsÄs med ljuvliga grönsaker gjorde oss alla lite smÄtt lyckliga. Efter en kraftig middag toppade vi med mangosorbe pÄ en grapefrukts granite med ett granatÀppelströssel. Det var en bra kvÀll med andra ord, dessutom tappades det upp fin fin dryck.
Tack för presenter och det fantastiska sÀllskapet !
Tror att vi ÀndÄ börjar med fikan...
Blueberry, lemon & meringue cake TvÄ fÀrdigköpta tÄrtbottnar ( baka sjÀlv om du hinner...jag gjorde pÄ 6 delar)
1 burk lemoncurd (finns fÀrdig men blir ljuvlig pÄ ekologiska citroner)
1 citron, om du inte gör egen curd 1 burk ekologisk blÄbÀrssylt 1 pkt stora blÄbÀr, frysta funkar 5 Àggvitor, eko 2 dl socker, rÄsocker funkar med 1 tsk vaniljsocker
Börja med marÀngen. SÀtt pÄ en kastrull med vatten som ska agera vattenbad. Separera Àggen (spara gulorna till en Àrggröra eller en vaniljsÄs). Blanda i socker och vaniljsocker. Rör ihop och stÀll pÄ vattenbadet. I med en termometer och rör om tills termometern visar 65 grader. Ta av frÄn vattenbadet, sen Àr det bara att ta fram elvispen och vispa till marÀng som hÄller rumstemperatur. Montering Börja lÀgga ett lager med blÄbÀrssylten, pÄ med ytterligare ett lager. Bred lemoncurd och lite av marÀngen. HÀr kan man med fördel börja med lite citronsaft pÄ sockerkaksbotten, sen ett lager blÄbÀrssylt och sÄ fortsÀtter man tills det Àr dags att lÀgga pÄ locket. Avsluta med ett lager lemoncurd som blÄbÀren kan fastna i. Spritsa marÀngen genom tyll eller bara bre pÄ den pÄ sidorna. LÀgg ut blÄbÀren och lÄt stÄ en stund innan den avnjuts. En absolut laktosfri tÄrta, om man inte vÀljer tÄrtbottnar med det innehÄllet. Dessutom Àr den inte i behov av kyl...
O__riginalet kommer frÄn Hela Sverige bakar