Höstmat
Ja frÄgan Àr om det Àr höst- eller vintermat. Vi skördade persilja i trÀdgÄrden den 19 november, men nu har det varit ett par frostnÀtter sÄ nja jag vet inte. Det jag dock vet Àr att vi gillade mÄndagsgrytan som fick spela huvudroll igÄr kvÀll. HÀrliga Àpplen, cider och dragon. Dessutom ett bra tips att piffa upp riset pÄ. Grundreceptet Àr hÀmtat frÄn Tommy MyllimÀki.
Höstig kycklinggryta 900 gram drumsticks, eller annan kycklingdel En klick smör Rapsolja 1 gul lök, finhackad 2 smÄ svenska Àpplen, skuren i smÄ bitar. 33 cl torr cider 3 dl kycklingbuljong 2 dl grÀdde 1,5 msk hackad fransk dragon 2 msk hackad kruspersilja 100 gram fÀrsk spenat
3 dl lÄngkornigt ris 6 dl vatten 1 kycklingbuljongtÀrning 1 lagerblad
Bryn kycklingen i olja och smör i pannan pÄ medelvÀrme. LÀgg i lök och Àpple och lÄt steka ytterligare nÄgon minut. HÀll pÄ cidern och lÄt koka in. HÀll sen pÄ buljongen och lÄt detta sjuda till hÀlften. HÀll i grÀdde och koka upp igen. SÀtt pÄ riset med buljong och lagerblad. Nu Àr det dags för provsmak, salta, peppra och ha i dragonen. LÄt puttra ytterligare nÄgra minuter. Sist har du i spenat och persilja precis innan servering. Servera med riset.