Delikatesses.se

Gubbröra

Varför, varför gör vi inte gubbröra oftare?! Gott, billigt och snabbt! mer gubbröra Ät folket! Dessutom tar det lika kort tid att göra till mÄnga som till fÄ. Do it!


Gubbröra ....till mÄnga 2 burkar ansjovis 8 Àgg, mjukkokta (hÄrdkokta med med en liten krÀmigt innanmÀte allt för att fÄ en krÀmigare gubbröra) 3 smÄ rödlökar 1 klick smör 2 dl grÀdde 1/2 dl dill 1/2 dl grÀslök Salt & peppar

Börja med att koka Àggen. 6-7 min i kokande vatten. Spola i kallt vatten sÄ kokningen avstannar. SkÀr ansjovis i mindre bitar. Finhacka löken och lÄt svetta i lite smör. Den ska bli mjuk. Hacka Àggen eller skÀr den först en gÄng med Àggdelaren och vÀnd sen pÄ Àgget och dela en gÄng till sÄ blir den hackad( ni kommer förstÄ nÀr ni stÄr dÀr med Àgget). HÀll i grÀdde, dill och grÀslök. LÄt stÄ 10 min innan du saltar och pepprar. Servera pÄ surdegsknÀcke. HÄller ca 2 dagar i kylen.

agg ansjovis dill gradde graslok gubbrora lok