grapecurd
Lemoncurd Àr fantastiskt pÄ scones, marÀng och inte minst till jordgubbar. Men curd gÄr ju att göra pÄ alla citrusfrukter. Jag hade en grapefrukt liggandes som fick bli en finfin grapecurd, allt efter hÀrlig inspiration frÄn en av mina favoritbloggar som gjorde en variant pÄ blodapelsin.
Grapecurd
2 Àgg
Âœ dl strösocker
skalet frÄn 1 grape
1 dl grapefruktsjuice
1 msk koncentrerad flÀderblomssaft
50 gram smör
ev lite karamellfÀrg för en snyggare fÀrg....
Blanda Àggen, sockret, zest och juicen i en bunke över ett vattenbad, vispa ihop och lÄt bli lite varmt. TillsÀtt smöret, lite i taget under omrörning och vispa tills krÀmen tjocknar. Den ska hÄlla ca 75 grader nÀr den Àr klar. Om den skulle skÀra sig sÄ ta av den frÄn vattenbadet och rör i en isbit sÄ brukar det lösa sig. Tycker du att den blir för tjock sÄ spÀd med lite extra juice. Sila genom en fin sil, tillsÀtt eventuellt lite karamellfÀrg (jag har lite lite rosa i min) och hÀll upp i en fin burk. Curden hÄller sig 7-10 dagar i kylen.
Jag hade min curd till vÄfflorna....