God morgon!
Goda lĂ„nga frukostar hör semestern till. Det ska vara Ă€gg, surdegsbröd, juice, gott pĂ„lĂ€gg och en tallrik yoghurt med sĂ€songens bĂ€r eller frukt toppad med en underbart god mĂŒsli. Varför köper man fĂ€rdig, ofta vĂ€ldigt dyr mĂŒsli nĂ€r det Ă€r sĂ„ enkelt att göra sjĂ€lv?! Man kan sjĂ€lv mixa med det man har hemma i skafferiet. Blanda olika frö, gryn, nötter, kokos och torkad frukt. Den torkade frukten hĂ€lls dock i efter sjĂ€lva rostningen i ugnen. Plocka blĂ„bĂ€r under sommaren och torka sĂ„ har du en finfin blĂ„bĂ€rsmĂŒsli en bit in pĂ„ hösten. Nedan följer vĂ„r variant med smak av kanel. Man kan utesluta kanel och göra en mer naturell variant. Detta Ă€r en ypperlig gĂ„-bort-present, ska man dessutom sova över sĂ„ kanske man fĂ„r god mĂŒsli till frukost.....
2 dl havregryn 2 dl rÄgflingor 1 dl kruskakli NÀstan 2 dl pumpakÀrnor 1 dl solroskÀrnor 1 dl linfrö 1,5 dl naturella cashewnötter 1 dl naturella pistagenötter 1 dl russin eller annan torkad frukt( tillsÀtts efter rostningen)
2 dl vatten 1/2 dl sirap 3 msk honung 1 tsk kanel
Blanda de torra ingredienserna, blanda sen de blöta ingredienserna + kanel och stĂ€ll pĂ„ spisen och lĂ„t precis blir varmt. Det ska inte koka. HĂ€ll vĂ€tskan över den torra mĂŒslin. Rör om sĂ„ allt blandas vĂ€l. Dela upp blandning pĂ„ tvĂ„ plĂ„tar med bakplĂ„tspapper. StĂ€ll in pĂ„ 150 grader varmluft i ca 30 min, rör om ett par gĂ„nger. Ta ut nĂ€r mĂŒslin Ă€r torr igen. LĂ„t svalna och hĂ€ll sedan upp i burk.
NĂ€r sötsuget blir för stort nallar jag nĂ„gra nötter frĂ„n mĂŒsliburken.......fantastiskt goda!