Gnocchi di patata con salsa di pomodoro gratinati al forno
Vissa dagar lÀgger vi flera timmar pÄ matlagning, med att hacka, reducera, emulsioner osv, medan vi vissa dagar bara vill att det ska gÄ fort men ÀndÄ vara vÀllagat. Som tur Àr tar detta inte lika lÄngt tid att laga som namnet Àr lÄngt.Vi hittade detta lilla receptet som gÄr vÀldigt fort (om man struntar i att göra egen gnocchi). Löken behöver inte hackas, bara delas och det yttersta skalet avlÀgsnas,koka ihop en stund, blanda och sen ett par minuter i ugnen. Mycket tid att göra annat pÄ helt enkelt, eller bara ta en vÀlbehövlig paus.
Barnsligt gott
Gnocchi di patata con salsa di pomodoro gratinati al forno 1 pkt gnocchi, 500g ( man kan göra egna, men dÄ gÄr det inte sÄ fort) 1 gul lök, skalad och kluven pÄ mitten 4 vitlöksklyftor, hela skalade 3 msk olivolja 1 brk krossade tomater 1 brk passerade tomater 10 basilikablad, hackade salt och svartpeppar 2 mozzarella, ekologisk sÄklart riven parmesan
Ruccolamix 1/2 rödlök, finhackad 4 msk olivolja 2 msk rödvinsvinÀger, eller tills du Àr nöjd med syran salt och peppar
Olja i en panna, medelvÀrme och sen i med löken, och vitlöken. Den ska inte fÄ fÀrg. Sen hÀller du pÄ de bÄda tomaterna, salt, svartpeppar och den hackade basilikan. LÄt puttra i 45 minuter. Rör dÄ och dÄ. Koka gnocchin enligt anvisningarna eller tills de flyter upp pÄ ytan. SÀtt pÄ ugnen pÄ 200 grader. Ta fram en ugnsfast form. HÀll pÄ gnocchin, riv mozzarellan i mindre bitar, riv över parmesan, spar lite till toppen.... HÀll pÄ sÄsen och riv över sista parmesanen. SÀtt in i ugnen pÄ 200 grader i 15-20 min. Servera med salladen. Dressingen blandar du bara i en burk med lock och skakar, skakar.