glass
11 juni, dÄ Àr ju sommaren hÀr pÄ riktigt, trots att inte vÀdergudarna hÄller sams sÄ tar jag mitt fulla ansvar för sommarmat, picknickar och glasspauser. Idag har vi hÀngt pÄ en filt i Kungsparken med Selmas kompisar. Det grillades korv pÄ engÄngsgrill, vÀldigt mysigt. I helgen lyste solen med sin fulla kraft och dÄ vill man ju ha en glass, oavsett Älder eller diet för den delen. Selma Àr vÀldigt intresserad av allt vi stoppar i munnen och vill smaka. Det mesta gÄr bra, men Magnum Pink -som Àr min favorit just nu, fÄr hon ju inte smaka. SÄ jag gjorde egna glassar till henne i sÄna dÀr glasshÄllare ala 80-tal. Jag anvÀnde mango och hallon, men vilken frukt eller bÀr gÄr utmÀrkt. TÀnk bara pÄ att vissa bÀr som hallon bör kokas först för att bli av med eventuella bakterier. Man kan byta ut yoghurten mot banan om man inte vill ha mejeriprodukter i. Galet goda, nyttiga och snygga om jag fÄr sÀga det sjÀlv.
Mango- & hallonsplit
8 st
1 pkt mango, 250 gram
1 pkt hallon, 250 gram
1 dl turkisk yoghurt
HÀll hallon och mango var för sig i kastruller. VÀrm upp bÄda och ta sen av frÄn vÀrmen. HÀll hallonen i en finmaskig sil och bli puré. Mangon mixas slÀt med stavmixer, lÄt svalna nÄgot och ta sen i yoghurten och rör slÀt. Fyll upp glassbehÄllarna till 2/3-delar, fyll upp med hallonpuré och dra runt den lite sÄ det blandar sig fint. StÀll in i frysen och stelna helt.