Delikatesses.se

GlÀdjeflickans favorit

Denna rÀtt har lika mÄnga recept som historier om hur den upp kom som de flesta pastarÀtter. Puttanesca direkt översatt betyder horans mat och alla ska vi vÀl Àta....Ingredienserna Àr sÄnt som varenda italienare har i sitt skafferi, tomater, oliver, kapris, vin olivolja, ja ni fattar. NÀr vi nu ÀndÄ pratar pasta sÄ kan vi vÀl ta det dÀr om vilken pasta man ska ha till vilken rÀtt. Det kan ju egentligen spela kvitta om man har makaroner till köttfÀrssÄsen eller spagetti. Men visst spelar det lite roll. Om jag har en sÄs som gÀrna fÄr leta sig in och runt pastan tar jag en dÀr den kan fastna och gömma sig i skrymslen och vrÄr. Testa!

20130818-134300.jpgPuttanesca 1/2 dl olivolja 1 liten gul lök 2 vitlöksklyftor 1 cocktailtomater pÄ burk 1,5 dl vitt vin (1,5 dl vatten, om det puttar torrt) 1 tsk torkad timjan 2 sardeller, 4 för den vÄglige.... 1 burk blandade oliver (290 gram svarta & gröna) 2 rÄgade msk medelstora kapris chili efter tycke och smak grovt hackad persilja

400 gram rigatoni, eller annan pasta

Hacka lök och vitlök fint. Svetta löken i olivoljan, utan att fÄ fÀrg. TillsÀtt sardeller, chili, timjan, tomaterna och vinet. LÄt puttra i 30 min, hÀll pÄ lite vatten om det blir torrt. Hacka oliverna och kaprisen grovt och ha i sÄsen. LÄt puttra ytterligare 10 min. Smaka av med svartpeppar för salt lÀr du inte behöva. Koka Rigatoni, eller den pasta du föredrar, och vÀnd runt sÄsen med pastan. Strössla över rikligt med persilja.