Fars dagâ€
Dagen har spenderats med finaste familjen med pappa i fokus.†Förutom allas pappors dag infaller Àven MÄrten gÄs just denna afton. Det ska vara svartsoppa, gÄs, brysselkÄl, rödkÄl, god sÄs och Àppelkaka som avslutning. Vi fuskade med laxmacka, kalkon och en lite annorlunda variant av Àppelkaka. Hur mÄnga recept finns det inte pÄ denna delikatess. Det ska egentligen vara skÄnsk, gjord pÄ kavring, men ikvÀll blev det en hÀrlig knÀckig sak med en twist. Herregud sÄ mÀtt jag Àr just nu.
KnÀckig roséÀppelkaka 500 gram Àpple 150 gram smör 1 dl strösocker 1 dl farinsocker 1 tsk bakpulver 11/2 dl mjöl 3 dl havregryn 1 tsk flingsalt 1/2 tsk rosépeppar, mortlad
SÀtt pÄ ugnen pÄ 200 grader. SmÀlt smör och socker. LÄt koka ihop. Ta av frÄn plattan och blanda i de torra ingredienserna. Skala och klyfta Àpplena. LÀgg i en form, hÀll pÄ smeten och sÀtt in i ugnen ca 30 min. Servera med glass eller vaniljsÄs.