Ett skepp kommer lastat...
Jaha, dĂ„ har natten övergĂ„tt till onsdag och veckan bara Ă„ngar pĂ„ i rasande fart. Ser fram emot lördagen som bjuder in till bröllopsfest. MĂ„ste bara fixa det dĂ€r sista med strumpbyxor, skor och nĂ„t krimskrams att ha i hĂ„ret. PĂ„ tal om hĂ„ret sĂ„ kommer hovfrisörskan hit och hjĂ€lper mig. Ăr verkligen lyx att ha en syster som kan! FĂ„r vĂ€l bjuda pĂ„ en bild senare. Men först lite kĂ€k som vi brassade förra veckan.
Lax- & krabbiffar med tartarsÄs 2 portioner och en lunchlÄda 4hg lax 1 burk krabbkött i vatten 1 rödlök, finhackad 2 vitlöksklyftor 1 citron, zest och saft 1 Àgg Salt & peppar Panko
TartarsÄs 1/2 dl kapris 1/2 dl cornichons 1 knippe dill 1/2 knippe persilja 1 dl majonÀs, hemmagjord eller Hellmans 1 dl ekologisk grÀddfil Salt & peppar
Kokt potatis Morötter Gröna Àrtor
Hacka laxen i mindre bitar, blanda i krabban. Finhacka löken, riv vitlöken och citronzesten. Pressa i saft frÄn citronen och knÀck i Àgget. Salt och peppra. Blanda runt och stÀll kallt i kylskÄpet. Gör sÄsen genom att hacka kapris och cornichons, dill och persilja. Blanda i grÀddfil och majonÀs. Salt och peppar. SÄsen fÄr sÀllskapa med fisksmeten i kylen. Koka potatisen. Ta fram gröna Àrtor och riv moroten. Plocka fram fisksmeten och forma mellan tvÄ skedar till Àggbollar som rullas i panko ( asiatiskt ströbröd). Stek biffarna i olja pÄ medelhög vÀrme. VÀnd dom efter ca 2 min. NÀr potatisen Àr klar hÀll potatisvattnet över Àrtorna och sila sen av dom. Blanda Àrtorna med morötter, salta och peppra. Servera biffar, potatis och morotssallad med den lilla sÄsen som stÄr i kylskÄpet.