Ellens mat
För 1 Âœ Ă„r sen föddes vĂ€rldens finaste lilla tjej, tillika min systerdotter Ellen! Denna lilla stjĂ€rna fylld med energi, sĂ„ mycket kĂ€rlek och inga mĂ„sten. Precis som resten av familjen sĂ„ Ă€r Ellens förĂ€ldrar mycket intresserade av mat och Ă€r mĂ„na om vad deras lilla tjej stoppar i sig. Att göra egen barnmat tar sin stund, men om man dĂ„ tycker att det smakar gott sjĂ€lv sĂ„ kan man lika bra passa pĂ„ att göra middagen till övriga i familjen av precis samma rĂ„varor. TillsĂ€tt lite mer krydda och skippa att mixa maten.
Detta lilla recept tiggde jag till mig efter att ha smakat Ellens mat (mixad). Ellens böngryta 1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
8-10 skogschampinjoner
1 msk rapsolja
1 burk krossade tomater, ekologiska
1 dl matlagningsgrÀdde
1 burk stora vita bönor
salt, svartpeppar och oregano
bulgur eller pasta att servera till
salladsmix med rostade pumpa- & solrosfrö
Hacka lök, vitlök och klyfta svampen. Stek pÄ medelhög vÀrme till lök och svamp fÄtt fÀrg. HÀll pÄ tomaterna och grÀdden, lÄt koka ihop. Salta och peppera (detta utesluter du till bebisen). Krydda med oregano efter tycke och smak. Skölj bönorna och hÀll sedan i dom och koka upp igen.
Servera med bulgur/pasta och en sallad med rostade frön. Till bebisen kan man göra potatismos alternativt risoni och röra ihop allt och frysa in i smÄ portioner.