Delikatesses.se

Eko reko

Att jÀtterÀkor

1 burk kokosmjölk, 400ml 2 msk röd currypasta 1 rödlök 6-8 limeblad 1 ask sugarsnaps, tvÄ nÀvar om du köper lösvkt 1 liten burk bambuskott,skivade 1 dl matlagningsgrÀdde 1-2 dl vatten 2 msk palmsocker 2 msk fisksÄs 1 kruka söt basilika aka thaibasilika 12 rÄa kungsrÀkor -MSC-mÀrkta 1 vitlöksklyfta salt och peppar

jasminris

Skala rÀkorna, klipp upp lÀngs med ryggen och ta bort den bruna strÀngen. LÀgg Ät sidan.

SÀtt en panna pÄ spisen med ganska hög vÀrme. HÀll i halva burken kokosmjölk och currypastan. Rör hela tiden tills det blir en oljig yta. HÀll pÄ resten av koksmjölken, löken och bambuskott. Limebladen ska med i. Koka ihop allt. HÀll pÄ grÀdde. HÀr nÄgonstans Àr det dags att sÀtta pÄ riset. Riv palmsocker, skvÀtt i fisksÄsen och smaka av. I med sugarsnapsen och lite vatten om sÄsen kÀnns för tjock. LÄt puttra medans du steker rÀkorna i en het panna med lite vitlök. Ca 30 sekunder pÄ var sida, sÄ de blir rosa. LÀgg rÀkorna i curryn och hacka basilikan grovt och ha över. Servera direkt med ris.

bambuskott eko jasminris koksmjlolk kungsrakor limeblad raa rod-curry sot-basilika