Delikatesses.se

Dragen gris

Lata dagar och enkel mat Àr det vi gillar allra mest just nu. Slow cooking Àr det allra hippaste man kan hÄlla pÄ med jÀmte korvstoppning och surdegsbakning (lite ute eftersom vi alla kan det nu). Pulled pork, eller dragen gris som det heter pÄ svenska, Àr matlagning nÀr det Àr som enklast. Du behöver karré, lite lök och en god barbequesÄs och ett par timmar..... Vi har testat lite olika recept men kommit fram till att detta Àr kombon vi gillar bÀst.

Dragen gris 1 flaska, sweet baby Ray's hickory barbecue sauce 1,5 kg karré i bit 2 gula lökar 7 vitlöksklyftor 3 tsk paprikapulver 1 tsk liquid smoke 1 nypor salt 1/2 burk krossade tomater

100 grader pÄ ugnen. Ta fram ugnfast gryta med lock och lÀgg i köttet. Klyfta löken, stampa vitlök hÀll resten av ingredienserna pÄ köttet och tillsÀtt grönsakerna.. LÄt gÄ i 5-6 timmar, man kan om man vill vÀnda köttet efter halva tiden. Lyft upp kött och lök. Sila av sÄsen. Reducera till önskad tjocklek. StÀll sÄsen vid sidan. Dra isÀr köttet och hÀll pÄ önskad mÀngd sÄs. Servera med HjordnÀra grÀddfil, snabbsyltad lök och stark chilisÄs för den som vill..... Givetvis Àr det hembakta hamburgerbröd.

barbecue dragen-gris karre pulled-pork slow-cooking