Djupt in i frysen
VÄr frys serverar vissa veckor hela veckomenyer och dÄ brukar det följa med nÄgonting fram som lÀtt kan omvandlas till dessert. Förra gÄngen var det Rocky-road-brownies, denna gÄngen en pÄse med rabarber frÄn sommarens skörd, och vad Àr godare Àn rabarberkrÀm?! ( nÄgon?!) Rabarber har ett gÀng kompisar som gör denna syrliga hÀrlighet Ànnu hÀrligare, jordgubbar, ingefÀra och kardemumma. Dagen till Àra bjuder vi in den sistnÀmnda. Vad har ni djupt in i era frysar?!
RabarberkrÀm 300 g Rabarber 1 dl socker 1/2 tsk kardemumma, stött 3 dl vatten 2 tsk potatismjöl
Yoghurt Ekologiskt vaniljsocker
mĂŒsli eller annat tugg....
Koka upp vatten, socker och kardemumma i en kastrull. TillsĂ€tt rabarber. LĂ„t koka ca 15 minuter, tills rabarbern Ă€r lagom mjuk. Red av krĂ€men med potatismjöl utrört i lite kallt vatten och koka ytterligare 1â2 minuter. Servera rabarberkrĂ€men ljummen med yoghurt och mĂŒsli, eller bara med mjölkâ€