Delikatesses.se

Cupcakemunkar

Tjoho! Nu har semestern börjat. 3 hĂ€rliga veckor med bröllop ❀, mysdagar med efterlĂ€ngtade mĂ€nniskor som jag inte sett pĂ„ en evighet, lata dagar och förhoppningsvis lite sol. Det börjar bra idag med strĂ„lande sol och en AW. TĂ„naglarna Ă€r mĂ„lade med fĂ€rgen bubbel gum med glittertopping. Fint som snus i strandsand.

Det ska Àtas( Bastards pizzastÀlle pÄ Kullen ska bl.a. besökas) fikas och drickas lemonad. NÀr vi ÀndÄ pratar fika testade jag dessa godingar för ett par veckor sen pÄ mina fina kollegor. Givetvis fÄr man inte slicka sig om munnen nÀr man Àter munkar...Receptet lÄnat av Made by Mary.

Cupcakemunkar 24 stora eller galet mÄnga smÄ

220 gram strösocker 250 gram mjöl 250 gram smör 1 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 4 Àgg 4 tsk mjölk En nypa salt 2 cupcakesplÄtar Rapsolja eller annan neutral olja till pensling av cupcakesplÄtar 1 dl strösocker rivet skal av 1 stor lime 1. SÀtt ungen pÄ 175 grader. LÄt dom kylda ingredienserna bli rumstempererade innan du börjar. 2.Vispa upp smöret vitt och fluffigt och knÀck dÀrefter ner Àggen i smörskÄlen, ett i taget. LÄt varje Àgg vispas in helt i smöret innan du tillsÀtter nÀsta Àgg. 3. Sikta samman alla torra ingredienser i en skÄl, tillsÀtt dessa till smörblandningen tillsammans med mjölken och vispa kraftigt samman till en jÀmn smet i ca 1-2 minuter. 3. Pensla cupcakesformarna med lite rapsolja och fördela smeten i cupcakesplÄtarna. De ska vara fyllda till stax under hÀlften. GrÀdda sedan mitt i ugnen i ca ca 15-20 min. 4. Riv under tiden limeskal och nyp samman med socker i en djup tallrik. 5. NÀr cupcakesmunkarna svalnat lite, lyft upp dem frÄn plÄten och rulla/gnid in dem med socker. De ska fortvarande vara ljumna, dÄ fastnar sockret bÀttre. Servera med hallon.

cupcake hallon lime munk socker