Cookalong fisk
Efter vÄra 15 min i rampljuset dÄ vi var med i Tinas Cookalong som sÀndes i TV hösten 2009 fick vi med oss en del recept som vi förmodligen inte testat annars. Ett av recepten vi var mest skeptiska till var kolja med morot, silverlök och kalamataoliver. Detta visade sig dock vara en fantastisk kombo. Tycker detta Àr ett ypperligt recept för er att testa under veckan!
800 g koljafilé, eller annan vit fast fisk 1 citron Salt och svartpeppar 1 silverlök 1 dl kalamataoliver 3 morötter FÀrsk timjan 1 dl god olivolja
LÀgg fisken i en ugnsfast form, salta och peppra. Skala löken och morötter och skÀr tunna skivor. LÀgg grönsakerna tillsammans med oliverna och timjan pÄ fisken. Pressa över citronsaften frÄn hela citronen och hÀll pÄ olivoljan. Salt och peppra över allt igen. StÀll in pÄ 200 grader i ca 15 min. Servera med kokt, pressad potatis.