Delikatesses.se

Citronbakad fisk med tomat och basilika

Hon den dÀr Lotta Lundgren kan det dÀr med vardagslyx. Hon fÄr mig att nÀstan sÀtta pÄ mig den lilla svarta nÀr det ska kockas i köket, men jag hejdar min iver. SÄ i mysbyxor och matskvÀtt linne mumsar jag nu i mig middagen, som Han lagat. TACK för maten Lotta och Ola!


Citronbakad fisk med tomat & basilika 500 gram körsbÀrstomater, romantica 3 citroner 3 vitlöksklyftor 2 krukor basilika 3 msk olivolja 1 msk flytande honung 1 tsk salt 2 portionsbitar fisk (ca 300 gram)

200 gram couscous varmt vatten sÄ det tÀcker couscousen 1 msk grönsaksbuljong, 1/2 tÀrning 1/2 tsk gurkmeja, bara för fÀrgen

SÀtt ugnen pÄ 250 grader, grillvÀrme Dela tomaterna. TvÀtta och riv med lÀtt hand zesten frÄn citronerna.Skiva vitlöksklyftorna ytterst fint. Plocka bladen frÄn basilikan. Rör samman olivolja, citronzest, vitlök, honung och salt i en skÄl, tillsÀtt tomaterna och basilika, och rör om. LÀgg ut ett ark bakplÄtspapper i en lÄngpanna och bred ut tomatblandningen mitt pÄ. Salta och peppra fiskfiléerna och lÀgg dom ovanpÄ. Skiva de zestade citronenrna tunt och tÀck fisken med dem. LÄt fisken gÄ kalrt i ugnen i ca 15 minuter. Severa med couscous. Koka upp vattnet, blanda couscous, buljong och gurkmeja. HÀll pÄ vatten sÄ det tÀcker med nÄgon centimeter tillgodo och lÄt dra 10 min. Dra en gaffel igenom sÄ det blir lÀtt och luftigt.

basilika citron couscous fisk-2 om-jag-var-din-hemmafru tomat