Delikatesses.se

Chokladtryffel med fikon & whisky

Vi har planer att inta Ven under helgen. Tanken Àr att lördagen ska gÄ i Whiskyns tecken. Vi ska smutta pÄ fruktiga, rökiga och smakrika whiskys. Jag tÀnker mig att vi ska dricka whisky till maten, kaffet och bara för att vi kan Äterkommer mer om det. Men lite kaffegodis har jag redan gjort sÄ det kommer hÀr. Originalreceptet hittar ni pÄ Allt om mat.

IMG_9744

Chokladtryffel med fikon & whisky

ca 20 st smÄ, Àr dom smÄ fÄr man ta tvÄ...

1 fikon

2 msk socker

2 msk vatten

0,5 dl vispgrÀdde

1 tsk smör

1 tsk whisky, jag körde pÄ en 18 Ärig Caol Ila

100 gram mörk choklad

kakao att doppa i

Klyfta fikonet. MĂ€t upp vatten och sockret i en kastrull och koka ihop de tre komponenterna. Sila sen av fikonet. Koka upp lagen som blir tillsammans med grĂ€den och smöret. Hacka under tiden chokladen. Ta  av kastrullen frĂ„n plattan och hĂ€ll i chokladen och rör tills den Ă€r helt smĂ€lt. TillsĂ€tt whiskyn och hĂ€ll upp i en plastad behĂ„llare. StĂ€ll i kylen ett par timmar. StjĂ€lp upp pĂ„ skĂ€rbrĂ€dan och skĂ€r lagom stora bitar och doppa i kakon. StĂ€ll kallt igen tills det Ă€r dags att avnjuta.

choklad fikon tryffel whisky