Chokladtryffel
PÄ var och varannan blogg hittar man vÄffelhjÀrtan en dag som denna. Men inte hÀr inte. HÀr bjussar vi pÄ chokladtryffel med schysta tillbehör. Det hela började redan i söndags nÀr vi gÀstade Hedmans krog i WÀstra Torp, utanför Smygehuk. Vi kÀkade vÄrkyckling och bjöds pÄ en fantastisk liten dessert i form av just tryffel med tillbehören. VÀldigt enkelt och dÀrför fick de avsluta vÄr myslunch som jag hade med nÄgra av mina favvosar idag. Kan vi inte bara lova varandra att vÄffeljÀrnen stoppas tillbaka dÀr dom kom ifrÄn idag och att ni bjuder pÄ en finfin tryffel till kaffet imorgon?!
Chokladtryffel med rörda hallon, lemon curd och kaksmulor Till 4 desserter
1 dl grÀdde 100 gram mörk choklad 70 procentig
1 dl frysta hallon 1-2 tsk florsocker
1 msk lemoncurd 2 torra kakor, typ drömmar elle cantucchini, det ni gar hemma helt enkelt. Flagad mandel funkar med om du torrostade den först....
Koka upp grÀdden. KnÀck chokladen i bitar och rör i den i den varma grÀdden. HÀll upp i en liten burk och stÀll svalt i minst 1 timme.
Ta ut en stund innan servering.
VÀrm hallonen med lite florsocker, lite beroende pÄ hur syrliga dom Àr. LÄt svalna nÄgot.
Skeda upp tryffel med en varm sked, gör eventuellt Àgg mellan tvÄ skedar. LÀgg upp pÄ tallrik, pÄ med lite hallon och tvÄ smÄ klickar lemon curd. Strössla över kakkrosset.