Delikatesses.se

chili pÄ (c)Arnes vis

Jag har sÄn bloggtorka sÄ att Sahara framstÄr som de 1000 sjöarnas land. Recepten finns , mat har lagats, meeeeen det finns inte bilder pÄ allt. Suck! Dessutom sÄ sitter jag hÀr och skriver mest blaj. Vilket egentligen inte Àr ett problem eftersom ordbajseri alltid har varit min specialitet.  NÀr jag pluggade sÄ var det inlÀmningsuppgifter dÀr maxantal pÄ ord eller bokstÀver blev problem. Man kan ju liksom inte lÀmna in ett halvt paper för att orden var slut. PÄ tal om att plugga sÄ fanns det en biologilÀrare nÀr jag gick i högstadiet som hette Arne och var 2,30 (typ) lÄng. Han stod alltid lite framÄtlutad sÄ det kÀndes som han skulle falla som en fura vilken sekund som helst.  Han var lite speciell, precis som den hÀr chilin. Men pÄ ett bra sÀtt! SÄ Àr detta nÄgot nÄgon fÄr för sig att svÀnga ihop sÄ ta en bild sÄ fÄr den vara vara med hÀr.....deal!
black-wallpapers-28

Chili pÄ (c)Arnes vis

400 gram blandfÀrs

1 stor rödlök

1 gul paprika

10  champinjoner

3 vitlöksklyftor

2 tsk rökt paprikapulver

1 tsk spiskummin

1 tsk torkad mald koriander

1 burk hela ekologiska tomater

2 dl kalvbuljong

2 msk harissa

1 burk kidneybönor

1 burk stora vita bönor

1 burk sojabönor

1 kruka korainder

Tillbehör

turkisk yoghurt

nachochips

isbergssallad

Börja med att hacka lök och vitlök. Hacka sedan chilin fint. BehÄll kÀrnorna om man önskar mer hetta. Strimla paprikan pÄ lÀngden och hacka ner svampen och stek allt i en gryta.

TillsÀtt sen köttfÀrsen, stek pÄ hög vÀrme. NÀr köttfÀrsen börjar fÄ fÀrg, Àr det dags för kryddorna samtidigt som du fortsÀtter steka. Rör om hela tiden sÄ det inte brÀnns. Kryddorna utvecklar smak om de fÄr rostas lite i pannan inna det Àr dags att slÄ pÄ tomaterna och harissan. LÄt det koka upp och ha i kalvbuljongen. Smaka av med salt och svartpeppar.LÄt koka i 20 min sen tillsÀtter du de avrunna och sköljda bönorna. LÄt koka upp igen och mska av en sista gÄng innan du serverar med en rejÀl nÀve koriander, lite nachochips, fint strimlad isbergssallad och en klick turkisk yoghurt.