Delikatesses.se

Chili con carne

"Nu Àr det fredagsmyyyyyyys, hoppas inte förÀldrarna stör..." Förmodligen sÄ stör vi inte förrÀn middagen Àr klar. Tisdagar Àr det fisk, torsdagar Àr Àrtsoppedag och fredag har blivit stora tacodagen. Ibland slirar vi dit, men tar oss för det mesta upp igen och gör en twist pÄ galenskapen. Som förra fredagen dÄ det lÄg köttfÀrs, grÀddfil, sallad och tortillachips i kundkorgen. Kassörskan log mot mig, som om hon visste vad det vankades till middag, men tji fick hon eftersom vi trollade fram en chili con carne pÄ "tacokorgen. Hur lurar ni fredagsmyyyyyset?!

Chili con Carne

4 portioner

500 g blandfÀrs 2 rödlökar, hackade 3 vitlöksklyftor, hackade 2 morötter, rivna 1/2-1 röd chili, hackad 1/2 chipotlechili, hackad 1 krossade tomater 1 dl chilisÄs 1 köttbuljongtÀrning 1 tak mald kummin 1 tsk mald kanel 2 msk tomatpuré Salt & svartpeppar Vatten Kidneybönor i tetra Stora vita bönor i tetra

Isbergssallad GrÀddfil Tortillachips

VÀrm olja i en stekgryta. LÀgg i lök, vitlök, bÄda chilisorterna, kummin och kanel. Stek mjukt. LÀgg i köttfÀrsen och stek klart. Dags för morötter, tomatpuré, chilisÄs och krossade tomater. Fyll burken till tomaterna med vatten och ha i det tillsammans med buljongtÀrningen. LÄt koka ihop ca 10 min innan du provsmakar. Salta och peppra och tillsÀtt mer chili om det behövs. LÄt puttra i ytterligare 20 min, minst. Skölj bönorna i kallvatten genom en sil. HÀll i bönorna och lÄt koka upp.

Servera med tunt hackad sallad, grÀddfil och tortillachips.

blandfars chili chipotle tacos tortillachips