Delikatesses.se

Biff bambu

AlltsÄ jag har egentligen inte tid att blogga. Jag hÀnger med fina vÀnner, dricker vin, Àter god mat, promenerar, dricker kaffe, trycker semlor, hembakta cookisar, mintchoklad och ostbollar. Mitt i allt detta har jag laddat ner en app om hur man trÀnar bort sin mammamage. Ni förstÄr att jag har fullt upp. Tre dagar med skratt, fina minnen och god mat. IgÄr rattade vi hem till SkÄne igen för att mysa med nÀsta fining och hennes lilla bus. Fick smarrig broccolisoppa med krÀftstjÀrtar och minismlor till kaffet. Nu skulle man tro att det Àr slut dÀr, men icke. Den sena eftermiddagen bjöd pÄ ytterligare en semla hos min lilla mormor. Imorgon fortsÀtter spektaklet med mammafrukost pÄ Lindex med nyfunnen vÀn och Selmas kompis. PÄ eftermiddagen kommer mina fina flickor för snusketörsafton. En galet bra vecka helt enkelt. NÄt annat som Àr galet bra Àr denna biff bambu som smakar precis som, eller Ànnu bÀttre Àn pÄ Kinarestaurang. Ensmakavkarin inspirerade med detta recept.

#brunmatgörsigickepÄbild

Biff med bambu 4 portioner

Köttet 300 g ryggbiff, lövbiff funkar ocksÄ 1 msk fÀrskriven ingefÀra 2 msk maizenamjöl 3 msk vatten 0,5 tsk salt

SĂ„sen 2 smĂ„ gula lökar 15 fĂ€rska champinjoner 1 stor burk bambuskott 2 vitlöksklyftor 1 köttbuljongtĂ€rning 1Âœ-2 msk kinesisk soja 4 msk ostronsĂ„s 1 msk hoisinsĂ„s Âœ msk sesamolja 4 dl vatten (Maizenamjöl + vatten till eventuell redning)

Gör sÄhÀr: Strimla biffen tunt, enklast Àr det om den Àr lite halvfryst. Blanda ihop riven ingefÀra, vatten, salt och maizena. Marinera det med köttet och lÄt gÀrna stÄ över natten, iallafall minst tre timmar. Skala och skiva löken i tunna klyftor. Skiva champinjonerna. Stek lök och svamp i matolja tills det börjar fÄ lite fÀrg. LÀgg över i en bunke och stÀll Ät sidan sÄ lÀnge. Hetta upp matolja i stekpannan och stek köttet tillsammans med vitlöken pÄ ganska hög vÀrme. NÀr köttet börjar bli klart, tillsÀtt lök, svamp och bambuskott och hÀll genast pÄ soja, ostronsÄs, hoisinsÄs, sesamolja och vattnet. Smula i buljongtÀrningen. LÄt puttra 5-10 minuter under omrörning. Om sÄsen kÀnns tunn, rör ihop lite maizenamjöl med lite vatten och red av sÄsen. LÄt koka upp. Servera med jasminris.

bambu biff champinjon hoisinsas ingefara kinamat ostronsas ris