Delikatesses.se

Asiatiska salladsknyten med kycklingfÀrs, chili & limeblad

Det rÄder Malmöfestival i stan. Det Àr konserter, karuseller och en hel uppsjö av matstÄnd. Allt frÄn majskolvar och langosburgare till porchetta och choukroute. I varje hörn stÄr det nÄgon och kÀkar churros (spanska avlÄnga vÄfflor), grillrök och matos ligger tjock över Gustav Adolfs torg. Imorgon tÀnkte vi se Sofia Karlsson och dÄ blir det förmodligen ett litet besök i matoset med.

Ola har börjat jobba och vi försöker hitta nÄgon form av vardag igen. Selma och jag tog en lugn förmiddag, kÀkade en otroligt god kantarellomelett, satt i solen pÄ innegÄrden och bara njöt. Eftermiddagen spenderades i en liten kub pÄ Gustav och Selma fick leka med Àtliga fÀrger pÄ en stor vit duk. Hon njöt verkligen att fÄ kladda. Moderna museet har en aktivitet de kallar för Actionpaintingbabysplash. SÄ himla frigörande. Sen gick vi och gungade. Sen har det varit lugnt hÀr hemma hela kvÀllen Ànda fram till jag la ut kvÀllens middag pÄ instagram, dÄ blev det liv i luckan. SÄ varsÄgoda hÀr kommer receptet. Som sÄ mÄnga gÄnger förr sÄ Àr det Lotta Lundgren som ligger bakom originalet.

IMG_8850

IMG_8871

Asiatiska salladsknyten med kycklingfÀrs, chili & limeblad

3-4 personer, lite beroende pÄ vilka du bjuder hem

600 gram kycklingfÀrs

5 vitlöksklyftor, fint skivade

3 msk fisksÄs

1,5 msk farinsocker

6-8 limeblad, strimlade

2 lime- saften

ingefÀra, tummstor

Röd chili efter tycke, smak och styrka

1 kruka koriander

Tillbehör

1 huvudsallad, eller typ gemsallad

Edamamebönor- Ängade i ca 6 min och toppade med flingsalt

rÄrivna morötter. Inga konstigheter

sesammarinerade alfagroddar - blancherade böngroddar, 1 msk japansk soya och 2 tsk sesamolja

1/2 galiamelon, i smÄ bitar

FrÀs vitlöken i lite olja, nÀr den börjar fÄ fÀrg tillsÀtter du kycklingfÀrsen och lÄter den steka klart pÄ medelvÀrme. Blanda sen i fisksÄs, farinsockret, ingefÀra - riven och juicen, de strimlade limebladen och chilin. Pressa sen över saften frÄn 1 lime och lÄt allt steka ihop. Hacka koriandern, blad och stjÀlkar. Blanda i kycklingfÀrsen, spara eventuellt lite till garnering. Servera sen i salladsbladen med rÄrivna morötter , melonen, alfagroddarna och lime. Tillbehören kan varieras i oÀndlighet,

Edamamebönorna Àr mer som tillbehör.

fingerfood fisksas kycklingfars limeblad sallad vitlok