Äpple panncakes
Jo jo, Amerikanska pannkakor med svenska smakrika äpplen toppade med rubinröda granatäppelkärnor, det är GRAJOR (ursäkta min skånska..) För någon helg sen så fick vi brunchbesök. Det bjöds på äggröra med sparris, rökt makrill och nybakat. En brunch ska ju alltid avslutas med något sött och gott, och här har vi det!
Äpple panncakes med kärleksröda granatkärnor 4 portioner
3 ägg 4 dl filmjölk 6 dl vetemjöl med fullkorn 2 tsk salt 4 små äpplen smör till stekning florsocker kärnor av granatäpple
Blanda ägg och filmjölk. Rör ner vetemjöl med fullkorn och salt. Kärna ur och skär små äpplen i ca 3 mm tjocka ringar. Vänd försiktigt ner dem i smeten. Ta med sked en indränkt äppelring och lägg i pannan. Stek gyllenbruna plättar i smör. Pudra över florsocker och servera med granatäppelkärnor.