Amerikanska pannkakor med svarta vinbÀr
Det hÀr med vanliga platta pannkakor tycker jag Àr lite överreklamerat. NÄn som kan berÀtta storheten i detta? Jag kan Àta tvÄ, tre stycken, men utan wowfaktor. Platta, tunna pannkakor Àr liksom....eh.. pannkaka. DÀremot gillar jag jÀsta pannkakor vÀÀÀÀldigt mycket med bacon och lönnsirap och nÄgra amerikanska pannkakor kan med slinka ner till en lördagsfrukost. à tillsÀtter man dessutom nyplockade svarta vinbÀr sÄ blir det tipptopp. DÄ Àr allt inte sÄ sött lÀngre. SÄ ni som inte redan fyllt frysen med svarta vinbÀr, ni kan testa med blÄbÀr, björnbÀr eller annat bÀr som finns att tillgÄ i frys eller affÀren. För tjocka plÀttar tycker jag att alla Àr vÀrda en helgfrukost! Dessa gjordes i somras pÄ en spis med utsikt över Stenshuvud pÄ vackra österlen, strax innan vi kysste havet.....
Amerikanska pannkakor med svarta vinbÀr
ett gÀng
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
2 krm salt
2,5 dl mjölk
2 msk smÀlt smör
1 Àgg
1 dl svarta vinbÀr, eller andra bÀr sÄsom blÄbÀr
smör till stekning
florsocker till topping
Blanda de torra ingredienserna och vispa i mjölken, lite i taget. Ha i det smÀlta smöret och vispa sen i Àgget och avsluta med vinbÀren. Stek smÄ plÀttar pÄ medelvÀrme i smör. VÀnd nÀr de börjar bli bubbliga och kÀnns lite klara. FÄ bara lite fÀrg pÄ den andra sidan. Avsluta det hela med att snöa över florsocker.