a match made in heaven
Att mat och dryck ska passa ihop Àr vÀl egentligen ingen konstighet, MEN att verkligen hitta dom dÀr sakerna som blir en himmelsk kombination som man bara inte kan sluta Àta, dÄ mÄr man bra!
Vi börjar med nÄgot enkelt, men herregud-sÄ.gott!
En helt vanlig torsdagskvÀll förra veckan bjöd jag hem de dÀr snygga tjejerna som jag har fÄtt Àran att hÀnga med sen jag flyttade till Malmö igen. Ost och vin stod pÄ menyn. 10 sorters ost, hembakade kex, ljummen brietÄrta, oliver, frukt och saltrostade mandlar. Thank you Systrarna Eisenmann och deras Mingelbok, en bibel!
Men den dÀr kombinationen som jag nu dragit ut pÄ Àr *trumvirvel*
Chévre, nektarin, mynta pÄ ett litet salt kex och en smutt pÄ Sauvignon blanc!
VÀlj en smakrik chévre, en mogen nekatrin och finbladig mynta (inte pepparmynta). LÀgg ost, en klyfta nektarin och ett blad mynta pÄ kexet(vet egntligen inte varför jag skriver en how-to-do till ett kex...)
Vinet dÄ. HÀr kan man vÀlja om man vill ha lite mer exotisk frukt och vÀlja vÄrt husvin eller gÄ tillbaka till rötterna och vÀlja ett fantastiskt franskt frÄn Bordeaux med lite mer krusbÀr, nÀsslor och grapefrukt. Jag valde Chùteau Bonnet (nr 4151) med en liten del Semillion i sig. Prova bÄda vet ja!
Testa detta nu i helgen! Fredagstilltugg eller lördagsmys, du bestÀmmer sjÀlv!