Sydindisk linssoppa med kokosmjölk

Vi var hos Olas kusin förra veckan och hälsade på en ny liten världsmedborgare. Vi hade som brukligt med oss lite lunch till den lilla familjen. Vi kom in på att prata mat och frågan om vi alltid lägger upp och dukar fint kom upp? Klart vi gör….not! Vi kan väl säga så här att det jag håller på med är light jämfört med proffsbloggarna som har uppställda kameror med blixtparaplyer. Min”ifööön” är mitt redskap. Men visst jag äter allt som oftast ljummen mat eftersom det ska läggas upp, flyttas runt och bytas tallrik innan jag är nöjd. Ni som följer mig på instagram som delikatesse kanske blir oroliga för Selma och Ola. De äter inte kall mat, dom får alltid mat innan jag sätter igång. Ofta tar bara min session ett par minuter så vi äter tillsammans. Jag tänkte jag skulle visa hur det kan se ut på vårt bord. Här äter vi en smaskig linssoppa, som för övrigt gillades mycket hos den minsta familjemedlemen.

IMG_0481

IMG_0480

Sydindisk linssopa med kokosmjölk

3 portioner och en liten lunchlåda

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

olja

1 msk riven färsk ingefära

2 tsk garam masala

1 morot, grovt riven eller skuren i små bitar

2 dl röda linser

1 burk krossade tomater

1 burk kokosmjölk

8 dl grönsaksbuljong

salt

tillbehör

färsk koriander

strimlad salladslök

matyoghurt

chriachasås, för den som vill

Papadambröd och/eller naanbröd

Hacka lök och vitlök. Stek den mjuk i olja. När den är klar stek med garam msalan i ca 30 sekunder och tillsätt sen resten av ingredienserna och låt puttra i ca 30 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med tillbehören.

2 kommentarer

  1. Indiska smaker och värmande soppa är precis vad man längtar efter i vinterkylan. Stort tack för tips!

    Känner igen problemet med matfotograferingen, fast så här års tycker jag det är rätt hopplöst – det finns ju inget vettigt naturligt ljus och då är det svårt att få även det läckraste att se gott ut… Tur att vi går mot ljusare tider!

  2. Hihi, tyckte nog det var väldigt fint idag med, trots att vi inte fotograferade 😉 tack för god lunch! Kram från oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *