Rotfruktssallad

Isbergsallad med majs, tomat och gurka i all ära, men det går att göra det lite mer spännande. Dessutom kan det bli ännu enklare. Jag tidigare skrivit ett inlägg om morotssallad. När vi gör skördepizza picklar jag polkabetor istället för vitkål. Till förra veckans chevrelasagne fick fröken palsternacka med var med i leken. Denna salladen höjde den enkla lasagnen till  Stefan-Holm-höjder.  Receptet hittade jag på Tasteline.

IMG_9975

Rotfruktssallad

1 palsternacka

1-2 rödbetor, gärna polka

1 msk balsamvinäger

2 msk olivolja

en rejäl näve babyspenat

salt och svartpeppar

Skala rotfrukterna. Hyvla de båda tunnt på mandolin eller med potatisskalare. Häll på vinäger och olja. salta och peppra och rör runt ordentligt. Ställ åt sidan en stund innan servering och blanda i spenaten precis innan servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *