Ruccolasmör

När man har en liten trollunge med bara 4 små tänder så är det ofta man får rätta sig i ledet och äta skalkarna eftersom innanmätet är en omtyckt andrefrukost hos det lilla trollet.  Med mycket smör. Jag har egentligen inget emot skalkarna och hade mer än gärna ätit dom varje dag om jag får detta finfina smör serverat till.

IMG_8990Receptet är hämtat ur fantatsiska Drakamöllans kokbok. Ett urmysigt litet ställe på Österlen.

IMG_8353

Drakamöllans omtyckta örtsmör

en rejäl sats, går jättebra att halvera…..

250 gram smör

10 marinerade soltorkade tomater

2 små vitlöksklyftor

10 basilikablad

25 gram ruccola

Lägg vitlöken och tomaterna i en matberedare eller i en mixkanna och mixa en kort stund. Tillsätt smöret och mixa ytterligare ett par varv. Blanda till sist ner basilikan och ruccolan. Mixa tills allt är ordentligt finfördelat men inte för länge. Ställ i kylen någon timme så smakerna hinner sätta sig. Servera till gott bröd eller knäckebröd.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *