Morotssoppa

Nu var det ett par dagar sen det poppade upp ett inlägg. Men jag har så galet trevlig med att möta våren. Vi har hängt i Köpenhamn, gungat på Limhamn, bebismyst i Mölleberga och promenerat i Trelleborg. Det var just där som vi bjöds på denna härliga soppa, serverad som förrätt. Frisk fräsch och enkel visade det sig. Tack svärmor för middagen!
image

Lime- & rosmarinkryddad morotssoppa med frasig croissant

Soppan är signerad Per Ekberg, årets kock 1992
Morotssoppa
2 msk olivolja
4 morötter, skalade och skivade
2 gula lökar, finhackade
1 lime,rivet skal & saft
1 kvist färsk rosmarin
1 liter kycklingbuljong
2 dl mellangrädde
Salt och vitpeppar efter smak

Fräs löken och morötterna i olivoljan med limeskal och rosmarin. Slå på buljongen, limesaft och mellangrädde och sjud alltsammans ca 15 min, tills morötterna blir mjuka. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

Frasig croissant
Ett par plattor smördeg
1 ägg
Flingsalt

Låt smördegen tina. Skär i trianglar och rulla från den tjockaste till den spetsiga delen. Som gifflar. Lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg. Strö på lite flingsalt och grädda i ugnen på 220 grader i ca 7 min, eller tills de fått färg.

Servera till soppan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *