Vissa saker är sådär bra att alltid ha hemma. Krossade tomater, pasta, ägg, socker, mjöl, mjölk också vidare. En annan stapelvara i vårt hem är kakor. Ibland hamnar dom i frysen och andra gånger i burk. Dagens bak hamnade i burk, staplade på varandra. Amerikanska Cookisar sprängfyllda med allt gott, 3 sorters choklad, nötter och marshmallows. En måstevara helt enkelt. Skit i nötterna om du inte tål dom. Ett glas kall mjölk sitter som handen i handsken att skölja ner med.Har du inte fått tummarna ur och köpt en våg än så är det dags nu, SPRING! Receptet är signerat Roy Fares.
ca 15 st
70 gram smör, rumstempererat
100 gram farinsocker
45 gram strösocker
55 gram ägg ,1 st
120 gram vetemjöl
40 gram kakao
5 gram bikarbonat
2 gram salt
50 gram mörk choklad
50 gram mjölkchoklad
50 gram vit choklad
1 näve salta jordnötter
1 näve små marshmallows
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, farinsocker och strösocker ordentligt i en bunke. Blanda ner ägget. Blanda i dom torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg.
Grovhacka all choklad och arbeta in den i degen. Fortsätt med nötter och marshsmallows efter smak.
Om degen känns kladdig, plasta in den och låt den ligga i kylen cirka 20 minuter. Dela degen i 15 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper. Platta till kulorna lite och grädda dem mitt i ugnen i cirka 12 minuter.
Dra av kokrna från plåten direkt efter du tagit ut dom ur ugnen, så bakningen avstannar och de förblir sega.