Stapelvaror

Vissa saker är sådär bra att alltid ha hemma. Krossade tomater, pasta, ägg, socker, mjöl, mjölk också vidare. En annan stapelvara i vårt hem är kakor. Ibland hamnar dom i frysen och andra gånger i burk. Dagens bak hamnade i burk, staplade på varandra. Amerikanska Cookisar sprängfyllda med allt gott, 3 sorters choklad, nötter och marshmallows. En måstevara helt enkelt. Skit i nötterna om du inte tål dom. Ett glas kall mjölk sitter som handen i handsken att skölja ner med.Har du inte fått tummarna ur och köpt en våg än så är det dags nu, SPRING! Receptet är signerat Roy Fares.

IMG_8170
Rocky road cookisar

ca 15 st
70 gram smör, rumstempererat
100 gram farinsocker
45 gram strösocker
55 gram ägg ,1 st
120 gram vetemjöl
40 gram kakao
5 gram bikarbonat
2 gram salt
50 gram mörk choklad
50 gram mjölkchoklad
50 gram vit choklad
1 näve salta jordnötter
1 näve små marshmallows

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, farinsocker och strösocker ordentligt i en bunke. Blanda ner ägget. Blanda i dom torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg.
Grovhacka all choklad och arbeta in den i degen. Fortsätt med nötter och marshsmallows efter smak.
Om degen känns kladdig, plasta in den och låt den ligga i kylen cirka 20 minuter. Dela degen i 15 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper. Platta till kulorna lite och grädda dem mitt i ugnen i cirka 12 minuter.
Dra av kokrna från plåten direkt efter du tagit ut dom ur ugnen, så bakningen avstannar och de förblir sega.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *