Getost på rotselleri

Vi städar ut julen. Tomtarna sover i jullådan igen, granen är avbarrad och pepparkakshuset väntar på sitt öde, Lilla E & lillebror,som kommer på fika i eftermiddag. Ni som följer mig på Instagram har sett det, för er andra kommer det här.

IMG_6041.JPG

IMG_6121.JPGHåller även på att ”städa” i bloggen. Dammade i utkasthyllan och hittade detta recept som min mamma och mormor bjöd på när jag var i Lund lite innan jul. Receptet är hämtat från Coop.
IMG_5794.JPG
Getost på rotselleri
4 portioner
1 rotselleri, lite beroende på storlek
4 tsk olivolja
2 tsk flingsalt
1 krm nymalen svartpeppar
200 g chèvre
1 msk flytande honung
1 dl färsk rosmarin, gärna på kvist
2 msk pumpafrön eller solrosfrön

Sätt ugnen på 200 grader. Skär rotsellerin i 4 stycken centimetertjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla en tesked olivolja på varje rotselleriskiva och strö över flingsalt och lite svartpeppar. Ställ in i ugnen.

Efter ca 25 min, när rotsellerin är mjuk, lägg en skiva chèvre på varje bit rotselleri. Ringla över honung och lägg på en kvist rosmarin och pumpa- eller solrosfrön. Låt stå i ugnen ytterligare 5 min.
Servera genast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *