Grannare gran

Vanlig gran eller inte, det är frågan?! Vi valde vanlig hederlig skogsgran i år igen. Visst den barrar och sticks, men det luktar gran om den. Supermysigt nu där den står i sin julgransfot. Lite tomtar i trä, broderade hjärtan i lin, silvriga kulor i modell chabby chic och polkakäppar. Ganska sparsmakad, men det är så jag vill ha det. Vi får väl se om ett par år när lilla S vill hänga sitt dagispyssel i den, då blir det lite annat. Eller så får hon en liten gran till sitt rum att hänga i…..Min mamma har på senare år erkänt att hon hatade allt färgglatt tingeltangel vi kom hem med från skolan, men som den kärleksfulla mor hon är så fick det hänga kvar. Nu har hon bara röda kulor och glitter.

IMG_6019.JPGSom en skogshuggare tog han den på axeln och bar hem den.

Pepparkakshuset 2014 fortskrider. Det tar lite tid när man har en liten tjej som pockar på uppmärksamhet i kombination av många delar som behöver torka i kristyren innan nästa ska på. Bränt socker hade kanske varit smidigare men,men. En liten sneak peak kan ni få…

IMG_6017.JPG
Vad dricker vi i pepparkakshusverkstan och till nypyntad gran då?! Glögg såklart! Den är nu hävd i flaskor, redo för både russin och mandel. Hade varit lite skoj att veta alkoholhalten, för ”hol” det är där i den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *