Fish n’ chips delux

Vad är väl en bal på slottet eller en Nobelmiddag?! Vi firade stort med fiskgratäng och morotssallad. Blomkålssoppa kan vi äta vilken annan dag i veckan som helst (den var säkert alldeles underbar)….man kan precis som på Nobelfesten piffa till vilken enkel rätt som helst och göra den lite lyxigare. Dom senaste gångerna vi gjort fish and chips har vi just lyxat till det, med kammusslor. Tillreds precis på samma sätt som fisken och dippedoppas på samma graciösa sätt i den underbara remouladen.
IMG_7023
”Fish” delux
Kammusslor, så många man vill
Mjöl
Ägg
Panko
Salt & peppar

Häll upp mjöl, ägg och panko i varsin skål. Salta och peppra mjölet. Torka av musslorna på hushållspapper. Doppa musslan först i mjöl, sen ägg och sist panko. Fritera i olja på 180 grader i ca 1 minut, lite beroende på storlek. De ska vara gyllene.

Givetvis dricker vi champagne till!
Vi väljer nåt torrt med bra syra som går lite i tonerna av brioche, nötter och vinteräpplen. En blanc de blanc, alltså bara Chardonnay.

IMG_5966.PNG
Launois Grand Cru Blanc de Blancs, 2008. Nr 7329 för 31 guldpengar (309;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *