Äppelplättar

Om det så är brunch eller mellanmålstid (eller middagstid…) så är pannkakor ett säkert kort. Tunna mormorspannkakor eller tjock fläskpannkaka ala pappa med lingon spelar egentligen ingen roll. I mitt arkiv hittade jag ett pannkaksrecept , okej plättar, som jag snubblade över i våras. Ni måste testa, galet gott. Och nyttigt…

20140214-095550.jpg
Äppelplättar med kärleksröda granatkärnor
4 portioner
3 ägg
4 dl filmjölk
6 dl vetemjöl med fullkorn
2 tsk salt
4 små äpplen, lite syrliga
smör till stekning
florsocker
kärnor av granatäpple

Vispa ihop ägg och filmjölk och salt. Vispa i mjölet lite i taget så du slipper klumpar. Skala äpplen och skär i ringar. Doppa ringarna i smeten och stek i smör på medelhög värme. Dela granatäpplet på mitten, lägg det i handen med snittytan neråt, sprid fingrarna och banka ovanifrån med en slev ner i en skål. Då lossnar kärnorna.
Strössla kärnor och pudra på florsocker och servera genast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *