Ledighetskommiteén bakar citronfrallor

Första lediga helgen på 4 veckor bjuder då inte på sovmorgon, nej klarvaken kl 6. Så istället för att ligga och glo i taket hoppade jag upp, brassade på ugnen och bakade ut durumbrödet jag blandade ihop igår. Denna gång med en lite citrontwist och frallestorlek istället.FC0-GR1

Så nu sitter jag här med tidning, Ring så spelar vi strömmande ur radion och väntar på att Olan ska vakna. Kanske, kanske blir det en förfralla i mitt och Lisa Syrens sällskap.

20140315-083009.jpg
Citronfrallor
1 sats durumbröd
Rivet skal från 1 ekologisk citron, 2 om dom är små

Gör som allt i receptet, tillsätt citronskalet, det yttersta gula. Låt stå över natten. Baka ut som ”vanligt” men skär brödet i bitar med vass kniv. Lägg frallorna forsatt med skarven neråt på bakplåtspapper HT0-201och toppa med citronbitar. Skjuts in i ugnen, lite vatten i en form i botten och låt stå i 15 minuter. Öppna sen ugnen var 5:e minut tills de fått fin gyllene färg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *