Knäck

Så var det åter dags för alla tandläkare att få jobba lite. Knäcken gör sitt årliga intåg. Att koka knäck är superenkelt, men varmt. De klassiska med hackad mandel har i år fått konkurrens av andra smaksättningar. Ernst, den klurige, visade detta fiffiga recept.

20131214-111246.jpgDet går även bra att göra microknäck

Knäckiga karamellknäck
2 dl socker
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
1 msk smör

Ett par hårda karameller i olika smak, polkagrisar, citron, lakrits osv

Koka knäcken på medelhög värme till 130 grader (eller gör kulprovet) ta åt sidan och lägg i smöret. Blanda runt. Mortla karamellerna till små bitar. Lägg lite karamellkross i varje knäckform. Detta gör att de blir stabilare när man ska hälla. Håll upp knäcken i en värmetålig kanna, och dosera ut i formarna. Låt svalna!

Dagens tips är att tänka på att knäcken är varm och att inte torka av kannan med fingret om det rinner …..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *