Fars dag❤

Dagen har spenderats med finaste familjen med pappa i fokus.❤ Förutom allas pappors dag infaller även Mårten gås just denna afton. Det ska vara svartsoppa, gås, brysselkål, rödkål, god sås och äppelkaka som avslutning. Vi fuskade med laxmacka, kalkon och en lite annorlunda variant av äppelkaka. Hur många recept finns det inte på denna delikatess. Det ska egentligen vara skånsk, gjord på kavring, men ikväll blev det en härlig knäckig sak med en twist. Herregud så mätt jag är just nu.

20131110-234135.jpg
Knäckig roséäppelkaka
500 gram äpple
150 gram smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 tsk bakpulver
11/2 dl mjöl
3 dl havregryn
1 tsk flingsalt
1/2 tsk rosépeppar, mortlad

Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smör och socker. Låt koka ihop. Ta av från plattan och blanda i de torra ingredienserna. Skala och klyfta äpplena. Lägg i en form, häll på smeten och sätt in i ugnen ca 30 min.
Servera med glass eller vaniljsås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *