Panzanella

Det här med säsongsmat når sin topp nu när tomterna är som allra allra bäst. Ska man göra panzanella så är det nu eller aldrig. Tomatsalladen från Toscana gjort på gammalt bröd och solmogna härliga tomater. Detta är lycka! Do it!
20130826-204438.jpg
Originalreceptet är gjort av vår vän Paul Svensson på recept.nu

Panzanella
2 paprikor, gul & röd
dressingen
1 msk kapris
1 msk rödvinsvinäger
1/3 kruka basilika
2 tomater
2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
svartpeppar

500 gram blandade snygga tomater
helggammalt bröd, vi hade levaine
2 msk kapris
resten av basilikan
1,5 dl svarta oliver
sardeller, efter smak (6 st i orignalreceptet)

Rosta paprikorna i 200 grader, till skalet börjar svartna och bubbla. Mixa allt till dressingen. Skär av kanterna på brödet och skär i rejäla bitar. Blanda brödet med dressingen. Låt stå till sidan. Skär tomater, skala paprikan och skär i bitar, blanda med kapris, oliver och basilikan. Blanda allt och glöm bort det en timme. Sen är det bara att njuta!

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *