”Mojjo”

Så här i slutet på grillsäsongen ( för dom flesta av oss) fick vi igår uppleva den ultimata grillsåsen. En mojjosås som vi, enligt kocken själv smakat tidigare men som helt gått oss förbi. Förmodligen fanns det en massa annat gott vid det tillfället som inte riktigt fick oss att fokusera. Men igår var det stor koncentration. Det åh-ades och dippedoppades lite extra. Den ultimata såsen till det mesta grillade, fågel, fisk och mittemellan. Googlar man runt( för det gör man) så finns det ett gäng varianter på hur man gör en mojjosås som har sitt ursprung i Spanien till tapas. Vilken sås har blivit din favorit under sommarens alla grillmåltider?!

20130811-111640.jpg
”Mojjosås”
2 1/2 dl neutral olja
2 tsk curry
1 burk tomatsoppa, Cambells
2 msk hackad gul lök
2 tsk salt
1 dl socker
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk paprikapulver
2 tsk vanlig senap, typ Hultbergs
1/2 dl ättika, 12% eller 2 msk Perstorpsättika 24%

Mixa allt och låt stå ett par timmar. Håller en vecka i kylen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *