Kaffe tonic

Från och med idag tar jag ett par veckors semester från lattar, cortados och espresso frappistas. Så här första kvällen ska det väl ändå firas lite. Olan har länge pratat om kaffe tonic efter att han hängt lite för många morgnar på Soldes här i Malmö. Så idag festade vi loss på denna goding. En mycket angenäm upplevelse. Testa den som törstsläckare eller som grogg med en skvätt vodka.

20130710-232210.jpg

Kaffe tonic
1 dl starkt kaffe
Rejält med is
1 dl tonic water
Sockerlag efter smak, typ 1-2 tsk
Citronskiva
En skvätt vodka för den som önskar

Brygg kaffe, låt svalna. Koka sockerlag enligt konstens alla regler. Skär citron, ta fram 75:an, tonicen kan ligga kvar i kylen tills allt är klart. Fyll glasen med is, häll på kaffet och nu tar du fram tonicen. Skvätt i vodkan om den önskas och fyll upp med tonic. Squeesa lite citron i och låt skivan bada.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *