Slipstvång

Har ni liksom jag ( fram tills nu) stått och sorterat bort äpplen med en brun sträng längs med sidan?! Då är det dags att tänka om. Dessa små raringar med den bruna strängen är inte dåliga eller på något vis sämre än andra äpplen. Dessa har bara försetts med en lite ”slips”.
Slipsen uppstår när blomknopparna är på väg att slå ut och kung Bore släpper ut sina frostjättar efter att vårsolen fått lysa en period. Då blir det en liten skönhetsfläck som följer med ut på frukten. Detta händer ofta i Skåne och i år drabbades över 60% av skörden. Så ut och plocka de välklädda frukterna!

20130215-084644.jpg
Precis som med sneda gurkor, så är slipstvånget på äpplena utanför Eu’s standard…..

 

21. februari 2013 av Therese
Kategorier: Allmänt, Baka, Dessert | Taggar: , , | Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *