Med allt prat om köttskatt så är det väl lika bra att vi lär oss laga klassikerna på nytt sätt. Tror vi börjar med Wallenbergaren.
Havets Wallenbergare
400 g fisk , jag tog kolja och lax. Ofta finns det spillbitar som är billigare, dessa är ypperliga…
1 dl grädde
1 ägg
Ett knippe gräslök
Ett knippe dill
Salt & peppar
Smör och olja att steka i
Kör fisken i en matberedare så fisken blir till en färs. Klipp dill och gräslök i mindre bitar och ha sen i mixern. Knäck i ägg och häll på grädde. Låt köra runt en stund så färsen blir luftig. Salta & peppra. Gör ett stekprov. Häll ett tunt lager ströbröd på skärbrädan. När du är nöjd med smaken, blöta fingrarna med kallt vatten och forma biffar som du lägger i ströbrödet. Strö ytterligare ett tunt lager på ovansidan. Stek i mycket smör och lite olja på medelvärme tills innertemperaturen är 52 grader.
Servera med potatis- och palsternackspuré, skirat/brynt smör och gröna ärtor tom. lingon funkar för den som vill.