Flyttpack och taberas

Här hemma packas det lådor inför flytten till Skåne. Allt ska viras in och packas ner, precis allt! Det är vid såna här tillfällen man inser hur mycket saker man har och ”värst” är det i köket. Såååå mycket grejor, å allt är bra att ha….

Vad gäller maten så rensas det även där. Ikväll blev det landgång eftersom det kräver en del tillbehör, men inte så mycket att varje. Ypperligt att göra på all jul-, påsk- och midsommarmat som är över…

Det finns inte några egentliga regler, men att tänka som en meny är ganska bra. Börja med fisk och skaldjur, sen kött och sist ost. Det andra man ska tänka på är att det som kommer efter smakar gott med det som var innan, skapa smakbryggor.

Dagens landgång
Vitt bröd
Bregott
Avokado
Ägg
Räkor
Majonäs
Citron
Dill
Gurka
Rökt skinka
Clementin
Pepparrot
Syltlök
Rostbiff
Remoulad
Inlagd gurka
Torkad lök
Brännvinsost
Getost
Fikonmarmelad

Ungefär i den ordningen läggs det på. Låt smakfantasin flöda!

20130105-210826.jpg

Till detta dricker vi en Nils Oscar god lager ( 1305)

05. januari 2013 av Therese
Kategorier: Fisk, Grönsaker, Kött, öl, Ost, Tillbehör | Taggar: , , , , , , , | 2 kommentarer

Kommentarer (2)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *