Är dom små får man ta två…..

Mamma kom med julen i år. Vi har inte pyntat då vi fortfarande är i färd med att sälja lägenheten. Mamma kom upp för en sista husmorssemester som hon kallat sin trippar till huvudstaden. Med sig hade hon smakprover på julen. Min pappa gör nämligen ett antal provskinkor innan jul ( han köper alltid samma märke och ändrar inte sitt recept, men det måste ändå testas… Vilket vi är tacksamma för), även delikatessen brunkål fanns med bland läckerheterna. Så ikväll blir det ett litet julbord med Janssons frestelse, skinkan, brunkål och små små juliga köttbullar.

Juliga kalvköttbullar

500 g kalvfärs
1 riven rödlök
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
1 ägg
1 liten potatis
1 tsk salt
2 tsk kryddpeppar
1 krm vitpeppar
Smör till stekning

Blanda mjölken med ströbrödet och låt svälla under tiden du river löken och potatisen över färsen. Knäck ägget, mortla kryddpeppar. Blanda ihop allt och låt stå en stund. Rulla så små köttbullar som du önskar. Jag vill ha dom små, små så jag kan äta många.

20121204-185941.jpg

1 kommentar

  1. Há,

    Du är duktig Tesse…..nästa duktigare än Doriz o Isarna och modEllen….nu har Södra Sandbyarna vatt här o spännt skinnet med grön ärtsoppa med rostat bröö med citroncestmajonäs, spettsad med lite västervikssenap och ovan på lufttorkad skinka. Till detta dricker vi ett vitt portvin…..sedan Helstekt Fransyska på highlandcattle mit gemyse och ett Franskt rödtjut,paradisäpplegelé….o sedan…tosca speciale o kaffe o Don Carlos vsop….patte te pågen…kram ”R” hälsa ”fixar”…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *