Fläderchampagnen

När vi gjorde flädersaft tidigare i somras så sattes det även en sats fläderchampagne. Resultatet av detta provades under semestern i Skåne, så den fick sig en lagring ett par dagar på Gotland med. Det rådde väl lite delade meningar om huruvida hur fantastiskt det var. Det var finfina bubblor och en fin mousse, men det var ganska surt. Smakade fläder med en viss jästighet. Några hurrade för att det förmodligen var några procent starkare än vanlig fläderblomssaft och ville man ha det ännu starkare så passade det bra att slå i en skvätt  torr vermouth. Ett roligt experiment som vi förmodligen testar igen men med lite mer socker…….och för er som inte testat så får ni en ny chans nästa år.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *