Oxfilepasta

För alla tvivlare så kommer här ett recept signerat Mr O. För utom att han servar mig vid teknikstrul på bloggen så lagar han en och annan rätt.  Sägas ska väl att Ola mer än gärna lagar mat men att jag ogärna lämnar ifrån mig det….

Mr O’s fenomenala pasta 3 portioner
300 g Oxfilé/ryggbiff
1 liten purjolök
1 klyfta vitlök
50 gram smör
6-8 champinjoner
3dl matlagningsgrädde
1-2 tsk dijonsenap beroende på styrka
1/2dl pastavatten
Olja
Salt & peppar
A dash of lemone (citronsaft)

Sätt på pastavatten. Skär köttet i bitar och bryn i smör. Ställ åt sidan.
Skiva purjolöken tunt. Skär champinjonerna i mindre bitar. Hacka vitlöken. Värm olja i en traktörpanna. Fräs vitlök och champinjoner och tillsätt sen purjolöken. När allt blivit mjukt och fått lite färg, häll på grädden och senapen. Salta & peppra. Låt puttra ett par minuter på medelhög värme. Lägg i pastan i det kokande vattnet, när 5 min återstår, lägg köttet i grytan och låt det bli varmt. Ta lite av pastavattnet så det är rikligt med sås.
Häll av pastan och låt den ånga av lite. Blanda i pastan i grytan och rör om så all pasta täcks.
Några drag med pepparkvarnen och lite flingsalt och det är klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *